اینجا یکی از نورانیترین نقاط زمین است. چتری به رنگ عشق و از جنس معرفت، سایه مهر خود را بر سر دختران و پسران جوانی گسترانده که مأمن و آرامش خود را در پناه تشکیل خانواده جستجو میکنند. سایبانی که به یُمن همجواری با بیت و سجدهگاه معبود، در پی آن است تا به واسطه جاری ساختن خطبه عقد و پیمان مودت، دهها و صدها منزل زمینی را به آسمان پیوند دهد. اما؛ این چتر را کسانی در آسمان دنیا گشودهاند که به نیکی، کلام هفتمین امام را درک کردهاند که؛ از زمره کسانی که در روز محشر؛ همان روزی که هیچ سایه و پناهی جز خداوند نیست، در سایه پروردگار آرام میگیرند، آنانی هستند که زمینه ازدواج مسلمانی را در این دنیا فراهم کنند.
دانشگاه فردوسی مشهد، مسجد حضرت زهرا سلامالله علیها، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، مرکز همسرگزینی "سایبان مهر". به سراغ خانم صدیقه صرافنژاد؛ مسئول واحد خواهران نهاد نمایندگی این دانشگاه، فارغالتحصیل سطح سه حوزه علمیه قم، مشاور مسائل خانواده، مدرس گروه معارف، عضو شورای سیاستگذاری سایبان مهر و همچنین پایهگذار و دبیر مرکز همسرگزینی "سایبان مهر"، میرویم. با روی گشاده از ما استقبال میکند و از "سایبان مهر" برایمان میگوید. با ما همراه باشید:
خانم صراف نژاد! در "سایبان مهر" چه خبر است؟
"همسرگزینی"، کار اصلی این مجوعه است. ما چندین سال است که این اقدامات را انجام میدهیم اما در یکی دو سال اخیر این بحث خیلی جدیتر و علمیتر پیگیری شده به طوری که با مشورت اساتید، فرمهایی برای متقاضیان تهیه شده که لازم است در همان ابتدا توسط آنها پر شود.
منظورتان از متقاضیان دقیقا چه کسانی است؟
برای آقایان محدودیتی نیست. یعنی پسران دانشجوی دانشگاه فردوسی، کارمندان و حتی خارج از دانشگاه. اما برای خانمها، مخاطبین ما را فقط دختران دانشجو و کارمند دانشگاه فردوسی تشکیل میدهند. البته آمادگی برای حضور خانمها و آقایان عضو هیأت علمی نیز وجود دارد.
اولین مرکز تخصصی همسرگزینی
وجود چنین طرح و مرکزی در کشور، سابقه هم دارد؟
اینجا اولین مرکزی است که به صورت رسمی، با اساسنامه و با اعلان عمومی آغاز به کار کرده است. خیلی جاها ممکن است به شکل متفرقه اقدام به واسطهگری در ازدواج کنند، اما در اینجا طرح، رسماً در دانشگاه اعلام شده و بخشهای گوناگون دانشگاه، پای کار آمدند، شورای سیاستگذاری با حضور معاونین و مسئولین بخشهای مختلف دانشگاه تشکیل شده، حتی در پورتالهای دانشجویی فرمهای همسرگزینی قرار داده شده است یعنی مرکز کامپیوتر دانشگاه هم با دستور معاون دانشجوییِ وقت، در این طرح همکاری جدی با ما کرده است و سایت سایبانمهر نیز در لیست وبگاههای دانشگاه قرار گرفته و به عنوان یک طرح مصوب دانشگاهی اجرا میشود. فکر نمیکنم هنوز هم هیچ جایی در کشور به این شکل، یک مرکز همسر گزینی در این حد گسترده، کاملاً منسجم و رسمی وجود داشته باشد.
اگر کسی تمایل داشته باشد، در این طرح ثبت نام کند، از چه مسیری باید وارد شود؟
فرمهایی که صحبتش را کردم، به آقایانی که به صورت حضوری به مرکز مراجعه کنند داده میشود. امکان ثبتنام اینترنتی هم فراهم شده است. به این صورت که آقایان با مراجعه به سایت سایبان مهر یا پورتال دانشجویی خود، میتوانند فرم را پر کنند و پرینت آن را به صورت حضوری به دبیرخانه سایبانمهر تحویل دهند تا پروندهشان فعال شود.
در ارتباط با دخترخانمها نیز در ابتدای طرح، ما همین تقاضا را از آنها داشتیم که فرم را به صورت حضوری پر کنند، اما به دلیل ویژگیهای فطری دخترخانمها مبنی بر اینکه دوست دارند مطلوب باشند و نه طالب، با عدم پذیرش از سوی آنها مواجه شدیم. از طرف دیگر عدم پذیرش جامعه نیز وجود داشت. پس این روش را متوقف کردیم و فرمها را با هماهنگی دانشگاه، در پورتال خانمهای دانشجو و کارمند قرار دادیم و در واقع از این طریق دختران مجرد را شناسایی میکنیم.
چرا آقایانی که از طریق سایت ثبتنام میکنند، باز هم باید مراجعه حضوری داشته باشند؟
این کار یکی از شیوههایی است که با آن همت و جدیت پسرها را میسنجیم. زیرا مواردی بوده که فرد با وجود شعارهای بسیار، جدیت لازم را نداشته و در زمان تصمیمگیری با بهانههایی چون مشکل اقتصادی و عدم حمایت خانواده عقبنشینی کرده است. در صورتی که مرد باید ثابتقدم باشد و با توجه به آیه شریفه «الرجال قوامون علی النساء»، این یکی از پایههای مهم زندگی است.
چهطور به این نتیجه رسیدید که پسران خارج از دانشگاه را هم تحت پوشش قرار دهید؟
برای حضور پسرهای خارج از دانشگاه، به دلیل حساسیتهای بالای این مسأله و برنامهریزیها و سیاستگذاریهای دقیقی که میطلبد، شورای سیاستگذاری با عضویت معاونت فرهنگی دانشجویی، مسئولان نهاد نمایندگی، مرکز مشاوره و دفتر ارتباط خانواده و دانشگاه، مشاور حقوقی و جناب آقای طالبیان از استانداری، تشکیل شد و چندین جلسه در ارتباط با این مسأله بحث شد، در نهایت با توجه به این امر که پسرهای دانشجوی این دانشگاه تعداد کمتری نسبت به دختران دانشجو دارند و از طرفی بسیاری از آنها در سنی هستند که آمادگی لازم برای ازدواج را ندارند و در مقابل، اکثر دختر خانمها زمانیکه وارد دانشگاه میشوند به بلوغ و آمادگی لازم برای ازدواج رسیدهاند، به منظور برقراری تعادل در جمعیت، این تصمیم گرفته شد.
شما در معرفیهایتان برای ازدواج، تناسب دو نفر با یکدیگر را چگونه تشخیص میدهید؟ میخواهم بدانم چه ملاکهایی برایتان در تشخیص تناسبها اهمیت دارد؟
در فرمهایی که افراد پر میکنند، مشخصات فردی، ظاهری، تحصیلی، اقتصادی، خانوادگی، اعتقادی، اجتماعی و... منظور شده که برای تشخیص تناسبها بسیار مهم است. در ابتدا اطلاعات پسر خوانده میشود و ملاکهایی مثل شهر، سن، شرایط اعتقادی و خانوادگی او در نظر گرفته میشود. در فرم پسرها، مشخصات فرد مطلوب نیز از آنها پرسیده میشود. در قسمت مشخصات فرد مطلوب، پسرها باید تفاوت سنی، ویژگیهای ظاهری و ویژگیهای خانوادگی فرد مورد نظرشان را با گزینههای خیلی مهم و تقریباً مهم مشخص کنند. البته به آنها میگوییم خیلی سختگیرانه نظر ندهند. سپس جستجو در فرمهای دخترخانمها صورت میگیرد تا فرد مورد نظرشناسایی شود. کار پر حجمی است که حساسیت زیادی میطلبد زیرا با سرنوشت افراد سر وکار دارد، از این رو دقت و بررسیهای زیادی انجام میشود و در نهایت با نظر مشاور، افراد معرفی میشوند.
"دهبیست"؛ خدمتی جدید از سایبان مهر
درمورد طرح "دهبیست" میخواهیم بشنویم!
این یک خدمت جدید در "سایبان مهر" است. خدا را شکر چند ماه است توانستیم اصلاحاتی را در طرحمان انجام دهیم. به تجربه دریافته بودیم که در یک بخش جدی کار، مشکلی وجود دارد و آن معیارهای متقاضیان ازدواج بود که باید اصلاح میشد. به کمک مشاوران دینی سعی کردیم این مشکل را تا حدی برطرف کنیم. گاهی برخی افراد، تفکرشان راجع به اصل فرایند ازدواج و همینطور بحث انتخاب همسر، یک تفکر منطقی نبود. از طرفی احساس میکردیم، با وجود اطلاعاتی که در فرمها از مخاطبین میگرفتیم و تست روانشناسی که انجام میشد، باز هم به شناسایی دقیقتر ویژگیهای اخلاقی، روحی و ایمانی متقاضیان ازدواج، نیاز داریم.
حدود دو ماه است با فعال شدن بخش مشاوره دینی نهاد، تا جایی که امکان دارد سعی میکنیم برای متقاضیان ازدواج، مشاوره دینی ترتیب دهیم که در کنار شناسایی نسبی ویژگیهای شخصیتی آنها، تا اندازهای نیز اصلاح دیدگاهها توسط مشاور انجام میشود.
مدتی است تلاش میکنیم دخترخانمهایی را که برای معرفی ازدواج، شناسایی میکنیم، را نیز در این طرح همراه کنیم تا با شناخت بهتر از ویژگیهای شخصیتی دختران و پسران طرح، افراد را با تناسب و کفویت بیشتری با یکدیگر تطبیق دهیم. اسم این طرح را هم گذاشتیم طرح "دهبیست" که در واقع، مواردی است که مشاوره دینی برای هریک از دختر و پسر اجرا شده باشد و با نظر مشاور، افراد هم کفو، با دقت بیشتری به هم معرفی میشوند.
شرکت در طرح "دهبیست"، برای تمام متقاضیان، اجباری است؟
نه. این فرصتی است که ما در اختیار متقاضیان ازدواج گذاشتیم تا بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند حالا اگر کسی نخواهد از این فرصت استفاده کند ما الزام نمی کنیم، ولی خوب چند مورد هم بیشتر معرفی نمیکنیم. ممکن است کسی به آن پختگی رسیده باشد که بتواند با همین معرفیها به نتیجه برسد. اما اگر احساس کنیم فرد، با دلایل غیر منطقی، موارد را رد میکند، آنوقت تا نظر مشاور دینی را نداشته باشیم دیگر روی پروندهاش کار نمیکنیم. یعنی الزام مشاوره، برای ادامه است، نه شروع. برای شروع اگر کسی نتواند به جلسه مشاوره بیاید ما سعی میکنیم چند مورد را برایش معرفی کنیم.
جریان تست آمادگی ازدواج چیست؟
این تست برای آقاپسرها بود. اوایل، تست شخصیتی برای همه پسرها الزامی بود. اما وقتی دیدیم اکثر آنها در این زمینه مشکلی ندارند، دیگر الزامش را برداشتیم. الان به تشخیص مشاور، برخی آقایان را برای این تست میفرستیم.
ازدواج دانشجویی؛ موفق یا ناموفق؟
مدتی بود که صدای مخالفت افرادی نسبت به ازدواج های دانشجویی و ناموفق بودن آنها از گوشه و کنار کشور به گوش میرسید. با وجود این سخنان، چه شد که شما "سایبان مهر" را برپا کردید و حتی پررنگتر از گذشته به ازدواج دانشجویی پرداختید؟
برخلاف این نظرات، با بررسیهایی که توسط ستاد ازدواج استان و کشور صورت گرفته مشاهده شده است که به نسبت بالا بودن تعداد ازدواجهای دوران دانشجویی در سراسر کشو، مزدوجینی که در جشنوارههای دانشجویی شرکت داشتهاند و مهارتهای لازم را در این حوزه کسب کردهاند، در مجموع ازدواجهای موفقتری داشتهاند. از دلایل این موفقیت هم میتوان به مناسب بودن شرایط سنی دو طرف، بحثها و کارگاههای آموزشی و اردوهای تفریحی- آموزشی اشاره کرد. ما سعی میکنیم این شرایط را برای دختران و پسران فراهم کنیم و ذهنیت آنها نسبت به ازدواج را ارتقا دهیم.
میدانید! به دلیل طولانی شدن مقاطع تحصیلی، ازدواج دانشجویی یک ضرورت محسوب میشود. بررسیهای آماری سازمان ملی جوانان نشان داده است زمانی که دخترها و پسرها به 28 سالگی میرسند در امر ازدواج رسوب میکنند. پسرها تمایلشان به شدت کاهش پیدا کرده اما برای دخترها این تمایل به دلیل نگاههای جامعه و این که ازدواج را مطلوب میدانند وجود دارد اما متاسفانه در آن زمان یا فرد مناسبی که از لحاظ سنی با یکدیگر تناسب داشته باشند وجود ندارد و یا به دلیل مقایسههایی که باخواستگاران قبلی صورت میگیرد تصمیمگیری به مراتب سختتر میشود.
به نظر شما که سالهاست با جوانان در ارتباط هستید، علت بالا رفتن سن ازدواج چیست؟
عوامل مختلفی در این امر نقش دارند. یکی از عوامل جدی، روابط آزاد بین دختر و پسر است که باعث میشود تمایل یک جوان برای ارتباط با جنس مخالف که پیش از این غالباً در ازدواج پاسخ داده میشد از طریق غیر مسئولانه برآورده شود و درنتیجه تمایل به ازدواج کاهش مییابد. علاوه بر اینکه این روابط آزاد باعث میشود کسی به سادگی به دلشان ننشیند. متأسفانه این آسیبی است که شاید بسیاری از دختران ما با عدم رعایت محدودیتها وحریمها به جامعهی دخترها وارد میکنند. عامل دوم، ایدهآلگرایی و سختگیریهای نابهجا و انتظارات غیر معقول برخی جوانان و خانوادههاست. عامل سوم، مشکلات اقتصادی است البته در خیلی از موارد، افراد مشکل اقتصادی ندارند اما به دلیل تجملگرایی تصمیمگیری برایشان ممکن نیست. عامل چهارم، هم علاقه به تحصیل و تصور اینکه برای موفقیت در ادامه تحصیل باید ازدواج را به تأخیر بیندازند، در صورتی که برخی تحقیقات نشان داده است که ازدواج مناسب یکی از عوامل موفقیت در ادامه تحصیل است. از طرفی، در صورت منتظر ماندن برای به اتمام رسیدن تحصیلات، افراد به سنی میرسند که تمایل و موقعیتهایشان برای ازدواج خیلی کمتر میشود.
"سایبان مهر"؛ الگوی تلفیق ازدواج سنتی و مدرن
برگردیم به "سایبان مهر"! خانوادهها چه نقشی دارند؟
ما نقش خانواده را در این پروسه بسیار پررنگ دیدهایم به طوری که آقاپسر شخصاً باید مراجعه کند اما دخترخانم متناسب با ایشان را فقط به خانواده پسر معرفی میکنیم. به همین دلیل، استقبال خانوادهها نیز پرشور بوده است. درواقع ما در این مجموعه، تلفیقی از ازدواج سنتی و مدرن را ترتیب دادهایم. باید قبول کرد ازدواج سنتی، جامعه امروزی را پاسخگو نیست. پسرها باید بیان کنند که ملاکهایشان چیست و حرفهایشان را بزنند. در این طرح نقش جوان و خانواده هر دو بسیار جدی و اصلی دیده شده است.
ایدهآل ما چنین است که با خانواده دخترخانم نیز تماس بگیریم و آقاپسر را معرفی کنیم اما به دلیل مشغلههای کاری و با توجه به اینکه میدانیم خانوادهها و دخترخانمها از این مسأله مطلعاند چنانچه موردی مناسب به نظر آمد آن را به خانواده پسر معرفی میکنیم.
خانوادهها هم در جریان پر کردن فرم توسط فرزندانشان قرار دارند؟
در فرمها مطرح شده است که با اطلاع خانواده فرم پر شده است یا اینکه تمایل دارند خانواده از طریق ما مطلع شوند .
واکنش شما در برابر پسرانی که با وجود مخالفت خانواده، تقاضای ازدواج دارند، چیست؟
سعی میکنیم خانوادهشان را راضی کنیم.
و اگر رضایت خانواده در این نباشد؟
ما در نظر داریم خانواده راضی باشند و در صورت عدم رضایت خانواده اقدامی به منظور معرفی انجام نمیدهیم زیرا یکی از آسیبهای حاکم بر مسأله ازدواج جوانان، آشنایی بدون اطلاع خانواده است. افراد در خانواده هستند و اینکه جدا از خانواده ازدواج کنند به هیچ وجه ممکن نیست.
جدای از بحثهای شرعی مثل نیاز دختر به اجازهی پدر، حتی مواردی بوده است که پدر دختر فوت کرده بود و مشکل شرعی وجود نداشته است اما تا زمانی که خانواده پسر اقدام نکنند تشکیل زندگی مشترک ممکن نیست. باید توجه داشت در صورتی که بحث از همان ابتدا با همراهی خانوادهها دنبال شود تفاوتهای فرهنگی هرچه بهتر خود را نشان میدهد.
شما پس از شناسایی افراد متناسب و معرفی دخترخانم به خانواده آقاپسر، اقدام دیگری هم در فرایند خواستگاری انجام میدهید؟
در آن موقعیت، دخالت ما در زمانی است که یکدیگر را پسندیدهاند. ما به آنها توصیه میکنیم به مشاوران تخصصی مراجعه کنند. البته الزامی برای مراجعه وجود ندارد. گاهی نیز در روند کار، خانوادهها اشکال تراشیهایی از جمله مسأله مهریه دارند که ما سعی میکنیم با میانجیگری مسأله را حل کنیم که گاهی مؤثر بوده است و گاهی هم خیر.
فرمهای بختبازکن!
خانم صرافنژاد! آمار مشخصی از افرادی که از طریق این مرکز ازدواج کردهاند، دارید؟
هدف اصلی ما فرهنگسازی صحیح در زمینه ازدواج است. بحث امید بخشی به امر ازدواج از مسائل مهمی است که باعث میشود فرد، ازدواج را به عنوان یک گزینه مناسب دنبال کند. ما تاکنون (آذرماه93) حدود 3هزار پرونده داشتیم که از این تعداد، بیش از 550 نفر ازدواج کردند و بیش از 60 نفر از این 550 نفر نیز صفر تا صد ازدواجشان در سایبان مهر بوده است. سایرین هم هر یک تا اندازهای از خدمات این مرکز استفاده کردند. مثلاً در فرمی که پر کردند با سوالاتی که باید در خواستگاری بپرسند و بحثهایی که باید برای شناسایی فرد مناسب دنبال کنند آشنا شدند. همچنین بسیاری از این افراد، از دورههای آموزشی این مرکز و مشاورین ما بهرهمند شدند. روند معرفی، نحوه گزینش مناسب، تعامل درست با خانوادهها، نقش خانواده، اینکه باید نظر جوانان را بپرسند نیز از آموزشهایی است که با شرکت در این طرح به صورت مستقیم و غیرمستقیم به جوانان و خانوادهها منتقل شده است. ما در این طرح، آموزشهای گوناگونی برای جوانان داریم که در بسیاری از موارد با استفاده از این آموزشها ازدواج کردهاند اما همیشه اینطور نیست که این ازدواج با گزینههای معرفی شده از سوی ما باشد. به طور مثال فردی به ما مراجعه میکند، فرم پر میکند، مشاوره میشود، آموزش میبیند و ذهنش نسبت به ملاکها حساس میشود اما فرد مورد نظر خود را از طریق دیگری پیدا میکند.
احساس میشود که ما آنها را چند قدمی در امر ازدواج پیش بردهایم اما این امر کاملاً از کانال ما صورت نگرفته است. در مجموعه، مزاح میشود که این فرمها بخت باز کن هستند! ما در پی آن هستیم که آگاهیدهی لازم را در این زمینه انجام دهیم. آمار برای ما مهم نیست. ده ازدواج موفق برای ما از پنجاه ازدواجی که ده تا از آنها به طلاق ختم شود با ارزشتر است.
از طرفی، این آمار مربوط به کسانی است که در اینجا پرونده داشتند درحالیکه همکاری ما در ازدواج دانشجویان خیلی بیشتر از این بوده است. مثلاً مواردی بوده که خود آقا مراجعه کرده و تمایل داشته با دختر خانم مشخصی ازدواج کند و آن دخترخانم را به ما معرفی کرده است. بعد ما با خانواده دختر تماس گرفتیم، با خود دخترخانم هم صحبت کردیم و این فرایند منجر به ازدواج شده است. درحالیکه هیچ کدام از دختر و پسر اینجا پرونده نداشتند. از این موارد هم زیاد بوده است.
هرکه بتواند قدمی در این طرح بردارد و با این وجود اقدامی نکند، در پیشگاه خداوند مسئول است
بررسی فرمها، مشاوره، گزینش، کارگاهها و... باید زمان زیادی از تیم شما بگیرد. با وجود 3 هزار پرنده، چهطور میتوانید این فرایند را برای این حجم بالای متقاضیان اجرا کنید؟
کار سنگینی است. در ازای هر پرونده، 2 ساعت مشاوره انجام میشود، به طور میانگین، 12 ساعت نیز تیم معرفی روی هر پرونده کار میکنند و 6 ساعت نیز کارگاه برای جوانان و خانوادهها برگزار میشود. اما هنوز هم جای کار بیشتر دارد البته به شرط پشتیبانی. (از تکیهگاه صندلی فاصله میگیرد و جلوتر میآید و با لحن دلسوزانه و البته محکم میگوید) من در برابر هر یک نفر که با امیدی در اینجا فرم پر میکند، احساس دِین میکنم. این مرکز نیاز به پشتیبانی همهجانبه و گستردهتری دارد. من اینجا اعلام میکنم؛ هرکه چه از جایگاه حقیقی و چه جایگاه حقوقی بتواند قدمی برای این طرح بردارد، و اقدام نکند، در پیشگاه خدا مسئول است.
معرفی افراد از سوی شما به معنی تأیید تمام و کمال آنهاست؟
خیر. افراد باید قبل از تکمیل فرم، قسمتی با عنوان تعهدنامه را پر کنند. در این بخش بیان شده که مسئولیت تحقیق و تصمیمگیری با خود افراد است. ما در کنار آنها هستیم اما مسئولیتی به عهده نمیگیریم. در هر صورت ما یک سری از مسائل را بررسی میکنیم اما هر فرد خودش بهتر میداند که از زندگی چه میخواهد و آرمانها، اهداف، مسائل، برنامهها و دغدغههایش چیست و این مسائل با یک فرم و یک جلسه مشاوره قابل پیشبینی نیست. شاید معرفی از سوی ما بهتر از کانالهای دیگر باشد اما باز هم به تحقیق کامل نیاز دارد.
و اما شیرینترین خاطره سایبان مهری شما؟
(لبخند میزند و درحالیکه به صندلی تکیه میزند، نفسی عمیق میکشد) شنیدن خبر ازدواج بچهها همهاش شیرین است. در یکی از این خواستگاریهایی که ترتیب داده بودیم تا بچه ها با هم آشنا شوند، پسر دانشجوی ارشد فردوسی بود و دختر هم دانشجوی کارشناسی همین دانشگاه بود. وقتی صحبتشان تمام شد من نظر هریک را جدا از هم پرسیدم. پسر برای ادامه روند خواستگاری، موافق بود ولی دختر به من گفت صلاح نمیداند که این فرایند ادامه پیدا کند چون این آقا هیچ امکان معیشتی ندارد، نه شغل نه پسانداز و نه حتی خانوادهای که بتوانند از او حمایت کنند. من هم به او گفتم وقتی هیچ کدام از اینها نباشد طبیعتاً حق داری که قبول نکنی. فردا صبح این آقاپسر سراسیمه آمد دفتر ما که جواب را بپرسد. من مانده بودم چهطور به او بگویم، که پرسیدم: «شما برای زندگی چه فکری کردید و چه برنامهای دارید»؟ گفت: «تا دیروز هیچی! اما دقیقاً دیروز بعدازظهر بعد از صحبتی که با این خانم کردم، چند جا راه افتادم تا بالاخره با یکی از سازمانهای پارکها و فضای سبز شهرداری قرارداد بستم و قرار شد مشغول به کار شوم».
این اتفاق خیلی جالب بود! آنجا برای من این حدیث که با ازدواج روزیها زیاد میشود شفافتر شد. آن لحظه که این را شنیدم خیلی خوشحال شدم و گفتم: «پس اجازه بدهید من دوباره نظر دخترخانم را بپرسم». وقتی پرسیدم دخترخانم گفت: «من مشکلم فقط همین بود». قضیه ادامه پیدا کرد و ازدواج کردند و تا جایی که اطلاع دارم تا الان خدا را شکر ازدواجشان موفق بودهاست.
دخترخانمها! به ما اعتماد کنید
اگر توصیه یا صحبتی با دخترخانمهای دانشجو دارید، خوشحال میشویم که ما تریبون شما باشیم!
دخترخانمهای عزیز! به ما اعتماد کنید و به قسمت سایبان مهر پورتالتان مراجعه کنید و بدانید که ما دقت و حساسیت لازم را داریم و تمام ظرافتها را در نظر گرفتهایم. چنانچه تعداد مراجعین دختر ما افزایش یابد توانایی ما نیز در انتخاب گزینههای بهتر افزایش مییابد و میتوانیم افراد با شرایط خانوادگی، عقیدتی، فرهنگی، تحصیلی و بومی مشابهتری را بیابیم. درنتیجه پسرها نیز با دیدن دوستان موفق خود بیشتر مراجعه میکنند.
خانم صراف نژاد! من در صحبتهایی که با اطرافیانم داشتم متوجه شدم یکی از دلایل استقبال کمنر دختر خانمها از این طرح، نگرانی آنها از این است که پس از ازدواج، همسر یا اطرافیان به آنها بگویند دنبال شوهر میگشتی یا ضعف نداشتن همسر داشتهای! شما چه پاسخی برای این دسته از دختران دارید؟
ببینید! در این طرح در واقع دخترخانمها به جایی مراجعه نمیکنند. آنها فقط به قسمت سایبان مهر که در پورتال دانشجوییشان قرار گرفته است مراجعه میکنند تا ببینند دقت در چه مسائلی برای ازدواج مهم است. زیرا سوالات مطرح شده با توجه به نظر اساتید روانشناس که هر کدام تجربیات چندین و چند ساله خود را در حوزه ازدواج لحاظ کردهاند، طراحی شده است. چنانچه فردی حتی نخواهد این مسأله را از کانال ما دنبال کند مطالعه این فرمها میتواند او را در امر ازدواج یاری کند. پس نباید نگرانی برای دختران ما وجود داشته باشد.
و کلام آخر دبیر مرکز همسر گزینی "سایبان مهر" با جوانان؟
کلام قرآن کریم در آیه 29 سوره روم : " از نشانههای خدا این است که از جنس خودتان همسرانی برای شما قرار داد تا در کنار یکدیگر آرامش یابید و در میان شما مودت و رحمت قرار داد" . لذا هر جوان رشد یافتهای باید در اولین فرصت با دقت فراوان به دنبال گزینش همسر آرامشگر خود باشد و این گزینش بسیار مهم و سرنوشتساز است. ما مفتخریم در حد توانمان در این زمینه خدمتگزار دوستان باشیم.
تهیه و تنظیم: فاطمه امیری، حانیه فخری و فرشته صداقت