دکتر حبشی: نگرش امانت‌داری باید در مدیریت رفتار خانواده حاکم شود

 

دکتر حمید حبشی کارشناس مسائل خانواده در کارگاه «دانش خانواده و جمعیت» ستاد ازدواج دانشجویی به موضوع مدیریت روابط همسران به عنوان یک اصل در زیرمجموعه‌ی دانش خانواده و جمعیت پرداخت و گفت: نگاه حاکم بر روابط همسران در طیف وسیعی از خانواده های امروز، تحت یک فرهنگ غالب و معیوب شکل گرفته که حس مالکیت نسبت به همسر و ضرورت تبعیت مطلق او را القاء می کند.

 

وی افزود: در چنین فرهنگی مرد یا زن تصور می کند که همسرش ملزم به اطاعتی بی چون و چرا از اوست و این امر را به عنوان یک اصل در تحقق آرامش زندگی مشترک تلقی می کند.

 

حبشی در توضیح آثار سوء این فرهنگ گفت: افرادی که نگرش مالکیتی نسبت به همسر خود دارند عموما کنترل و نظارت بیشتری بر رفتار او داشته و با این کار سبب میشوند تا حس اسارت در فرد پدید آمده و عزم او را در جهت تقابل با چنین رفتاری بر انگیزد.

 

وی افزود: در چنین شرایطی درگیری هایی بین همسران بوجود می آید که بنا بر شدت و ضعف آن و میزان ظرفیت درونی هر یک از طرفین، آسیب هایی را متوجه همسران و فرزندان آنان می کند.

 

حبشی در ادامه، به شکل صحیح مدیریت روابط همسران اشاره کرد و گفت: در مقابل حس مالکیت که افراد را نسبت به یکدیگر دلسرد و از هم دور می سازد، حس شیرین " ما شدن" وجود دارد که هر چند سخت  و پرهزینه است اما تاثیری عمیق در استحکام بنیان های زندگی مشترک دارد و باعث همراهی و هماهنگی افراد خانواده با یکدیگر می‌گردد

 

وی افزود: همسرانی که از " من " بودن گذشته و « ما» شدن را باور کرده اند، نگاه مالکیتی نسبت به همسر و فرزندان خود ندارند و بلکه آن ها را امانتی می دانند که وظیفه فراهم ساختن زمینه های رشد و کمال آنان را برعهده دارند.

 

دکتر حبشی در ادامه گفت: مقدمات رسیدن به نگرش امانت داری در اصلاح نگرش به زندگی مشترک و درک مفهوم زوجیت، افزایش ظرفیت روانی و وسعت وجودی و ایجاد ارتباط می‌باشد.

 

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

با مهر تا سایبان مهر

 

modir

آمار بازدید
امروز :
این ماه :
۶۱
۶۹۰۵
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail