زن گل خانه است

 

 

زن گل خانه است

 

رهبر انقلاب: در داخل خانواده، از نظر اسلام مرد موظّف است که زن را مانند گلی مراقبت کند. می‌فرماید: «المرأة ریحانة»؛ زن گل است. این مربوط به میدانهای سیاسی و اجتماعی و تحصیل علم و مبارزات گوناگون اجتماعی و سیاسی نیست؛ این مربوط به داخل خانواده است. «المرأة ریحانة و لیست بقهرمانة»؛ این چشم و دید خطابینی را که گمان می‌کرد زن در داخل خانه موظّف به انجام خدمات است، پیغمبر با این بیان تخطئه کرده است. زن مانند گلی است که باید او را مراقبت کرد. با این چشم باید به این موجود دارای لطافتهای روحی و جسمی نگاه کرد. این، آن نگاه اسلامی است.  ۸۹/۲/۱
 

 

استاد معماریانی: ملاک انتخاب همسر، ظرفیت های درونی است نه داشته های بیرونی

 

جلیل معماریانی، استاد دانشگاه امام رضا(ع) در همایش ویژه مجردین ستاد ازدواج دانشجویی،به تبیین عوامل موثر در «طرح ریزی ازدواج موفق» پرداخت و گفت: از آنجا که معنای موفقیت، تلاش دائمی، آگاهانه، هدفمند و مبتنی بر ارزشها است، یک ازدواج پایدار نیز بر اساس همین مولفه ها معنا شده و فرد را به درک مفهومی صحیح از ازدواج وآمادگی های لازم جهت تحقق آن می رساند.

 

وی با اشاره به اهمیت کسب مهارت «خودآگاهی» در ازدواج موفق، این مهارت را مقدمه ای برای شناخت دیگران دانست و افزود: افرادی که از نقاط ضعف و قوت، تعلقات، توقعات و امکانات خود درک صحیح دارند، عشق یا نفرتشان نسبت به دیگران حقیقی تر خواهد بود و با حس «خودآگاه» که محصول شناخت است، تصمیم گیری خواهند کرد.

 

معماریانی تصریح کرد: افرادی که جوهره کار و اراده برای بهره گیری از ظرفیت های درونی را دارند، هرچند از موقعیت شغلی معین و ثابت برخوردار نباشند صلاحیت انتخاب همسر را دارند.

 

این استاد دانشگاه در ادامه، به اهمیت حفظ حریم در ارتباطات پیش از ازدواج اشاره کرد و ضمن بی پایه دانستن دوستی های پیش از ازدواج، تحقق عشق پایدار را منوط به شناخت فضائل و ارزش های فردی همسران دانست.

 

مدیر عامل موسسه کتاب پردازان همچنین، انطباق ارزش های فردی با هنجارهای تعریف شده در بطن جامعه را سبب جذابیت ومحبوبیت افراد در نگاه دیگران برشمرد و اظهار کرد: علاقه ومحبت واقعی زمانی ایجاد می شود که هر یک از افراد عینیّت بخشی به ارزش های خود را در رفتار وگفتار یکدیگر مشاهده کنند.

 

انتهای پیام/

ازدواج دانشجویی، سالم ترین نوع ازدواج در کشور/ ضرورت تغییر فرهنگ ازدواج و تسهیل آن

 

دکتر عبدالرضا کردی، معاون پژوهشی انجمن مطالعات خانواده در ایران در همایش ویژه مجردین ستاد ازدواج دانشجویی، ضمن تاکید بر ضرورت تغییر فرهنگ ازدواج و ساده کردن فرآیند آن، بر ترویج ازدواج دانشجویی به عنوان سالم ترین نوع ازدواج تاکید کرد.

 

در این همایش دکتر عبدالرضا کردی از پدیده‌ی ازدواج با عنوان «رستاخیز معرفت» نام برد و افزود: چنانچه فرد اراده برای رشد و رسیدن به مدارج عالی در ابعاد گوناگون را داشته باشد ازدواج نه تنها مانع نخواهد بود بلکه آرامشی را در او سبب می شود که روند رشد را تسریع خواهد کرد.

 

وی با نقد برخی نظرات حاکم بر شرایط ازدواج و طلاق در جامعه، اغراق در ارایه آمار و بزرگنمایی مشکلات در این دو حوزه را امری نامطلوب و آسیب زا دانست و افزود: وجود چالش ها و موانع در فرایند ازدواج و پس از تشکیل زندگی مشترک تا حدی طبیعی و قابل پیش بینی است اما نکته مهم آن است که همسران روحیه گذشت و ایثار داشته و از شرایط بحرانی عبور کنند؛ هنری که به شکلی پررنگ در نسل های قدیمی تر مشاهده می شد و عامل مهمی در استحکام زندگی آنان بود.

 

دکتر کردی سپس به چگونگی طی شدن فرایند انتخاب همسر تا رسیدن به مرحله ازدواج اشاره کرد و گفت: پیش از گزینش همسر ابتدا باید پیش شرط هایی را در خود جستجو کرد که این شروط عبارت است از " آمادگی روانی، آمادگی خانوادگی ، شناخت ملاک های تصمیم گیری و سنجش آن و میزان واقع گرایی فرد ".

 

معاون پژوهشی انجمن مطالعات خانواده در ایران افزود: در مرحله بعد که فرد با هدف انتخاب همسر، وارد ارتباط باجنس مکمل شده و سعی در کسب شناخت از او خواهد داشت، مهمترین موضوع یعنی حفظ حریم ها مطرح می شود و بهتر آن است که ناظری با موافقت طرفین انتخاب و بر این موضوع نظارت داشته باشد.

 

دکتر کردی به این نکته هم اشاره کرد که نیت و هدف افراد در انتخاب همسر ، نباید نیاز جنسی، نیاز اجتماعی و خانوادگی( که ناشی از فقر محبت و توجه است) یا زیبایی و دارایی فرد باشد چرا که این اهداف نمی تواند به عنوان پایه ای محکم در بنا شدن زندگی مشترک تلقی شود.

 

این کارشناس مسایل خانواده در خصوص میزان پایداری ازدواج های دانشجویی نیز گفت: طبق آمار های اعلام شده، ازدواج های دانشجویی از سالم ترین نوع ازدواج هاست که میزان طلاق در آن پایین بوده و در مقایسه با دیگر مراسم های ازدواج، از سادگی و صمیمیت بیشتری نیز برخوردار است.

 

انتهای پیام/

 

بهبود روابط زناشویی نقش بسزایی در پایداری ازدواج دارد

 

غلامعلی افروز، رییس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: محبوب‌ترین بنا در اسلام، خانواده‌ و پرثواب‌ترین واسطه‌گری، واسطه‌گری برای ازدواج است.

 

وی اظهار کرد: از منظر روانشناسی دینی، هر دختر و پسری که بلوغ جنسی، سلامت عقلی، تعادل روانی و عاطفی، کفایت شخصیتی و قابلیت مسوولیت‌پذیری اجتماعی دارد، می‌تواند زوجش را انتخاب کند و شغل یا میزان سواد تاثیری در حق ازدواج ندارد.

 

افروز درباره پرورش عواطف میان زوجین خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام(ص) می فرمایند: «اگر می خواهی محبوب شوی تقوایت را بیشتر کن» چرا که تقوا در واقع اجتناب از لغزش ها است.

 

استاد دانشگاه تهران افزود: همسرانی که روزبه روز محبتشان به هم بیشتر می شود، خوشبخت هستند چرا که رمز ماندگاری وجود انسان در محبوبیت است نه شهرت.

 

وی همچنین با اشاره به اهمیت بهبود روابط زناشویی در حل مشکلات زوجین و پایداری ازدواج ها، این مهم را منوط به ایجاد جاذبه های روانی و  رفتاری دانست.

 

منبع:قدس آنلاین

زیر مجموعه ها

با مهر تا سایبان مهر

 

modir

آمار بازدید
امروز :
این ماه :
۳
۳
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail