ولنتاین یا عشق مرموز نسل جوان

 

یکی بود یکی نبود !

روزی، روزگاری، در ادبیات ما گنجینه هایی چون "لیلی و مجنون" و غزلیات حافظ و سعدی رونق داشت !

تنگ نظران، تنگ چشمان، مقدسان کج فهم، متحجر، جامد و متصلب در ظواهر دینی که با زیبایی و زیباشناسی ناآشنا و نامأنوس اند، به نفی این آثار لطیف و ظریف روح و روان بشری پرداختند! 

ولی از آنجایی که "احساس و استعداد عشق" یک واقعیت است، گرچه حقیقت نباشد، همانطور که در منشور تربیتی نسل جوان (ذیل اهداف تفصیلی اصل 36 و 38) به "هدایت عشق مرموز نسل جوان" اشارتی رفته است، از این رو عشق کار خود را مرموزانه کرد و اکنون از ولنتاین سر در آورد !

امیر بیان، امام علی (که بر او درود باد) می فرماید : 

" من ضیعه الأقرب اتيح له الأبعد "

" کسی را که نزدیکان تباه سازند، بیگانگانش برای او آماده و مهیا می شوند ! "

" استعداد عاشق پیشگی " در نسل نوجوان و جوان یک واقعیت است که نیازمند هدایت زیرکانه و هوشمندانه است و با مواعظ، پند های تکراری و خشک، محو نمی شود !

نمی توان چون کبک سر در برف تغافل فرو برد و چشم بر واقعیات و رخداد ها بست !

مدیریت هر چیز، نیازمند درک درست و واقع بینانه از آن پدیده است!

در روانشناسی شخصیت، تحت عنوان "ویژگی های شخصیت سالم" میگویند : 

یک فرد سالم کسی است که نخست خود، دیگران و محیط اطراف را آنگونه که هست بپذیرد و سپس با زیرکی و هوشندی درصدد تغییر و مدیریت آن برآید .

 

از یادداشت های استاد سید مهدی واعظ موسوی

ارتباط موثر و سازنده در گروِ تقویت شخصیت «بالغ» است

 

سید حسن پورحسینیان، کارشناس حوزه روانشناسی در همایش مجردین ستاد ازدواج دانشجویی به موضوع طرح ریزی زندگی موفق با محوریت بحث « ارتباط موثر » پرداخت و گفت: لازمه یک زندگی پویا و موفق، داشتن ارتباطات گسترده با افراد مختلف است و افرادیکه از روابط عمومی خوبی در ارتباط با دیگران برخودارند غالبا در زندگی خانوادگی و اجتماعی خود موفقیت های بیشتری را کسب می کنند.

 

وی افزود: برای آنکه افراد بتوانند ارتباط موثر و سازنده ای با دیگران داشته باشند باید سه مدل شخصیتیِ « کودک، والد و بالغ » را در خود شناسایی کرده و شخصیت بالغ که نوعی ایده ال از مجموعه رفتار و گفتار انسانی است را در خود تقویت کند.

 

این کارشناس مسائل خانواده در توضیح هر یک از مدل های شخصیتی گفت: در مدل « کودک» فرد اگرچه از نظر سنی بزرگسال تلقی می شود اما رفتار او کودکانه است، یعنی رفتاری رااز خود نشان می دهد که دیگران انتظار ندارند.

 

وی در عین حال تاکید کرد: رفتار کودکانه لزوما نادرست و ناپسند نیست و می توان آن را به دو بخش مثبت و منفی تقسیم کرد. بخش مثبت شامل رفتارهای مطیعانه و در عین حال شاد و پویا است که سیمای کودک درون فرد را زیبا نشان می دهد و ارتباط او را با دیگران قوت می بخشد اما بخش منفی رفتار کودکانه طغیانگری، لجاجت، قهر و ...است که سبب دور شدن دیگران از فرد مورد نظر می شود.

 

پورحسینیان در توضیح مدل دوم شخصیتی ( شخصیت والد ) گفت: در این مدل، رفتار فرد می تواند در دو جهت مثبت یا منفی ظهور یابد که بخش مثبت این شخصیت به حمایتگری و پشتیبانی از افراد و بخش منفی به سرزنش و انتقاد می پردازد.

 

این کارشناس مسایل خانواده در مهمترین بخش سخنان خود به تشریح مدل شخصیت « بالغ» به عنوان متعادل کنندهٔ رفتارهای کودک و والد پرداخت و گفت: شخصیت بالغ در رفتار و کارهایش احساساتی نمی‌شود، فکر می‌کند و از طرفی دائم به دیگران دستور نمی‌دهد و بطور کلی این شخصیت بیشتر به دنبال خودسازی است تا دیگر سازی.

 

وی ضمن یادآوری این نکته که ارتباط موثر و سازنده تنها در شخصیت بالغ افراد شکل می گیرد اضافه کرد: از آنجا که شخصیت بالغ تقریبا خالی از هر گونه لذت کودکانه‌است، باید شخصیت کودک خوب و بالغ در درون هر انسانی تقویت شود تا هم سنجیده کارهایش را انجام بدهد و هم از انجام دادن کارهای غریزی کودکش لذت ببرد.

 

پور حسینیان خاطرنشان کرد: سرکوب کردن کودک درون، به اندازهٔ نابود شدن هر کدام از دیگر شخصیت‌ها فاجعه آفرین است و لذا کسی که کودک درون را آزرده و یا بدون کودک باشد (بخصوص والد قوی) دیگر از چیزی لذت نمی‌برد و زندگی برایش یک افسردگی طولانی مدت خواهدبود.

 

وی تصریح کرد: برای آنکه تاثیر کلام و رفتار ما بر دیگران مثبت و عمیق باشد، بایستی در گزینش واژه ها و بازخوردها تامل بیشتری داشته باشیم و در مورد رفتار و کلام دیگران نیز قضاوت عجولانه نداشته باشیم ، چنین مشخصه هایی نمایانگر شخصیت بالغ ما خواهد بود.

 

انتهای پیام/

دکتر ایرج وثوق:تعارضات زناشویی؛ امری بدیهی در زندگی مشترک

دکتر ایرج وثوق در همایش « خانواده سالم و موفق» دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعارضات بین همسران در زندگی مشترک امری بدیهی و قابل پیش بینی است و در صورت مدیریت صحیح می تواند به خلاقیت، همبستگی و تقویت فضای مشارکت در خانواده منجر شود.

معرفی کتاب ل کتاب ازدواج - جلد اول: تأسیس

 

 

 

کتاب ازدواج-کتاب اول کتاب ازدواج - جلد اول: تأسیس

مولف : حمید حبشی

ویراستار : حامد امین طوسی

ناشر کتاب : دفتر نشر معارف

سال نشر : 1397

تعداد صفحات : 441

 

معرفی کتاب

 

کتاب "ازدواج، کتاب اول تأسیس" اثری است شیوا و روان که حاصل سال ها جلسات و مشاوره های حضوری و همایش های نویسنده است که با استفاده از تجارب محافل سخنرانی و برخورد چهره به چهره با زوج ها و جوانان منتشر شده است..

این کتاب در
۱۰ فصل به بیان مراحل مختلف ازدواج می پردازد. نویسنده فصل اول را به بیان ضرورت و فلسفه ازدواج و شناسایی انگیزه ها اختصاص داده و در فصل دوم که طولانی ترین ومهمترین بحث کتاب است، به بیان شناخت معیارها در ازدواج و ملاک های یک ازدواج خوب اشاره می کند. فصل سوم کتاب به بیان کسب شناخت صحیح و تناسب سنجی ملاک ها نظیر باورها و اعتقادات، قابلیت ها و مهارت های زوجین و اعتماد به نفس و خودباوری می پردازد. روش کسب شناخت، تحقیق و راه درست کسب شناخت، مصاحبه خواستگاری، شیوه انجام مصاحبه خواستگاری، عقود وشروط ازدواج، باورها و گمان های غلط در موضوع شناخت، ملاحظات شناخت در موارد خاص از فصل های چهارم تا دهم کتاب را تشکیل می دهد که مخاطب را از جهات مختلفی بی نیاز می کند..

 

زیر مجموعه ها

با مهر تا سایبان مهر

 

modir

آمار بازدید
امروز :
این ماه :
۹۷
۹۷
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail