حجت الاسلام محمدیان: دانشگاه فردوسی از موفقترین دانشگاهها در واسطه گری ازدواج بوده است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: ازدواج های دانشجویی یکی از موفق‌ترین راهکارهای ترویج ازدواج و تحکیم خانواده است. حجت‌الاسلام و المسلمین محمد محمدیان در گفتگو با مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با وجود اینکه یکی از موانع ازدواج مسائل اقتصادی است اما در حال حاضر در جامعه ما مشکلات فرهنگی و تهاجم فرهنگی باعث شده که سن ازدواج در بین جوانان ایرانی بالا برود.

وی همچنین ادامه داد: متأسفانه چیزی که در رسانه‌ها و نشریات مختلف دیده می‌شود باعث کمرنگ شدن نقش خانواده در امر ازدواج و در نتیجه احساس تنهایی در جوانان خواهد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: اگر همه کمک کنیم فرهنگ قناعت و ساده‌زیستی را در جامعه رواج دهیم و خود جوانان در امر ازدواج پیش قدم شوند و همچنین خانواده‌ها حمایت شان کنند، می‌توان با موفقیت از این گردنه سختی عبور کنیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به ازدواج‌های دانشجویی که از موفق‌ترین الگوهای ازدواج است، گفت: طبق بررسی‌هایی که از طریق ثبت احوال انجام شده کمترین آمار طلاق در بین ازدواج‌هایی دانشجویی مشاهده شده با آماری نزدیک به 2 درصد که نشان‌دهنده اینست که ازدواج‌هایی دانشجویی با آگاهی کامل اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: بسیاری از جوانان ما به دلیل نداشتن فرصت کافی برای شناخت مبانی زندگی مشترک، متأسفانه در زندگی با چالش‌هایی مواجه می‌شوند که جبران پذیر نیست.

حجت­ الاسلام والمسلمین محمدیان خاطر نشان کرد: آموزش‌های قبل از ازدواج و حین ازدواج، بنای اصلی ازدواج‌های دانشجویی است ما از این طریق توانسته‌ایم کمترین میزان طلاق را در ازدواج‌های دانشجویی داشته باشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با نظرسنجی‌هایی که از خود دانشجویان به عمل آمده، بارها اظهار شده که برگزاری کلاس‌های آموزشی در زمینه ازدواج بزنگاه و نقطه عطف دانشجویان در زندگیشان بوده است.

وی ادامه داد: آموزش‌های قبل از ازدواج تحت عنوان ( کانون‌های مهر) در اغلب دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود که جز برنامه‌های جذاب و پرمخاطب‌تر دانشگاه است و اگر بتوانیم این کانون‌های مهر را در همه دانشگاه‌ها تعمیم دهیم و مسئولین دانشگاه‌ها هم در این زمینه کمک کند، می‌توانیم در انتخاب آگاهانه جوانان تأثیر بسزایی داشته با شیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به نقش و اهمیت واسطه‌گری در امر ازدواج اشاره کرد و افزود: یکی از ابعاد قضیه آغاز ازدواج اینست که بتوانیم سهم بزرگان و خانواده‌ها را تقویت کنیم و این مسئله بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از خانواده­ ها به دلایل مختلف از جمله مسائل فرهنگی و مشغله­ های روزمرگی نمی­توانند این واسطه­ گری را انجام دهند به همین منظور ما در دانشگاه­ها به صورت آزمایشی این کار را انجام دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: با وجود سختی­هایی که در این کار مشاهده می­کنیم اما این الگو توانسته خودش را به خوبی نمایان کند به صورتی که دانشگاه فردوسی جزء موفق­ترین دانشگاه در واسطه­ گری در امر ازدواج بوده است.

وی همچنین ادامه داد: ما در دانشگاه ها توانسته ایم با استفاده از اساتید باتجربه در رشته­ های روانشناسی، جامعه ­شناسی و روحانیون مورد اعتماد طرح واسطه ­گری در امر ازدواج را عملیاتی کنیم.

حجت­ الاسلام والمسلمین محمدیان تأکید کرد: طرح واسطه­ گری در امر ازدواج باید توسط افراد مورد اعتماد، دلسوز و آگاه به مسائل ازدواج انجام شود وگرنه عنوان اقتصادی و درآمدزایی بر آن غلبه کند که طبیعی است افرادی که بیشتر به دنبال کسب درآمد هستند وارد میدان خواهند شد و ممکن است مسائل ظریف و حساس ازدواج مورد غفلت قرار بگیرد.

ازدواج یعنی فرد وجودش را به همسرش بدهکار است

 در همایش موانع و مشکلات ازدواج مطرح شد:

ازدواج یعنی فرد وجودش را به همسرش بدهکار است

این همایش، به همت مرکز همسرگزینی "سایبان مهر" دانشگاه فردوسی مشهد و در سالن همایش مسجد امام سجاد (ع) واقع در بولوار سجاد، ویژه پسران مجرد و خانواده‌های آنان برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمین جباریان، در این نشست، به بررسی اهمیت ازدواج، مراحل کمال در ازدواج از نگاه قرآن کریم، موانع موجود و چگونگی رفع آن‌ها پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد کاظم جباریان با اشاره به آیه 21 از س.ره مبارکه روم؛ « وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ »، خاطرنشان کرد: «بر اساس این آیه چهار مرحله کمال انسان با ازدواج محقق می شود و خداوند در این آیه از بزرگ ترین آیات و نشانه های الهی ازدواج را مورد توجه ما قرار می دهد.» وی به تشریح این مراحل پرداخت و اظهار داشت: «ازواجاً، به معنی زوجیت است و این به آن معناست که زن و مرد، هر یک به تنهایی ناقص هستند و هرچند ممکن است به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یابند، اما با ازدواج کامل می‌شوند و پاسخگوی نیازهای یکدیگر قرار می‌گیرند.» مسؤول نهاد نمایندگی دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی، تأکید کرد: «ازدواج یعنی، فرد، وجودش را به همسرش بدهکار است، نه طلبکار، و زندگی صحنه جنگ نیست.»

وی به دومین مرحله کمال ذکر شده در این آیه پرداخت و تصریح کرد: «"لتسکنوا إلیها"، به معنای آرامش و احساس اطمینان است. در یک ازدواج خوب، احساس آرامش و اطمینان وجود دارد و زوجین می‌دانند در مسیر تکامل قرار دارند، از این رو، حتی مشکلات زندگی را نیز به دلیل رسیدن به کمال، شیرین می‌دانند.»

این مدرس دانشگاه، در سومین مرحله، به "مودت و رحمت"، اشاره و اظهار داشت: «وقتی ازدواج، ازدواج خوبی باشد و دو طرف، پاسخگوی نیاز یکدیگر باشند به آرامش، اطمینان، صمیمیت و عشق نایل می‌شوند که این درک عشق در هیچ رابطه دیگری نیست و از پیامدهای این عشق و صمیمیت، استمرار و رو به فزونی بودن آن است. وی در این خصوص تأکید کرد: «اگر زندگی سرد و سرشار از مشکل است بدانید که دو مرحله قبل به درستی شکل نگرفته است.»

حجت‌الاسلام جباریان، "رشد عقلانی" را چهارمین مرحله کمال در ازدواج خواند و خاطرنشان کرد: «اگر زوجین سه مرحله قبل را به طور صحیح طی کنند، به اوج رشد عقلانی دست می‌یابند و فردی که عقلش به کمال برسد هم بنده خالص خدا می شود و هم بهشت برایش بیمه می شود.»

عضو گروه معارف دانشگاه فردوسی مشهد، در ادامه، در پاسخ به سوالات حضار، به بررسی مشکلات پیش روی جوانان در ازدواج پرداخت. وی بهترین سن ازدواج را حدود بیست سالگی دانست و گفت: «در مورد دختران این آمادگی معمولاً از دو، سه سال زودتر و پسران چندسال دیرتر آغاز می‌شود.» وی افزود: «با توجه به اینکه مهم ترین تفاهم، تفاهم فکری است و از آنجایی که دختران شش سال زودتر به سن تکلیف و متعاقباً رشد فکری می‌رسند بهتر است پسر از دختر بزرگتر باشد تا تناسب فکری بهتری داشته باشند.» وی همچنین با بیان اینکه شادابی یک ازدواج و همچنین انعطاف‌پذیری طرفین، در این حدود سنی بسیار بیشتر از سنین بالاتر است، اظهار داشت: «اگر دو جوان در سنین پایین آمادگی ازدواج را داشتند خانواده ها از آن ها مراقبت کنند و کمکشان نمایند.»

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه پیام نور خراسان رضوی، "مدرک تحصیلی" را محور سخنان بعدی خود قرار داد و با اشاره به عدم تناسب تعداد دختران و پسران دانشجو، تصریح کرد: «با توجه به اینکه میزان ورود دختران به دانشگاه، بیش از پسران است، و در پی آن، تعداد دختران تحصیل‌کرده بیش از پسران تحصیل‌کرده است، نباید مدرک تحصیلی را یک فاکتور مهم در ازدواج قرار داد، بلکه باید به مسؤولیت‌پذیری و موفقیت فرد در کسب و کار، توجه داشت.»

وی در این خصوص افزود: «ممکن است یک پسر دانشجو در حال حاضر فاقد شغل باشد، اما با مراجعه به محل تحصیلش با توجه به فعالیت او در دانشگاه، او را جوانی با جنم کار ببینید، که در این صورت، این فرد قابل اطمینان است.»

حجت‌الاسلام جباریان، مهم ترین عامل شغل را انگیزه دانست و خاطرنشان کرد: «ازدواج مایه برکت است.شما زمینه ازدواج را فراهم کنید خداوند بزرگ روزی رسان است.» وی در ادامه، "خدمت سربازی" را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: «دوران سخت خدمت سربازی برای یک جوان مجرد، ممکن است شکننده باشد و او را از جهت روحی دچار شرایط نامساعد کند و این درحالیست که جوان متأهل، در شهر خود و در کنار همسر، شرایط روحی و روانی بهتری را در طول خدمت، تجربه می‌کند.»

گفتنی است، به دلیل استقبال و درخواست شرکت‌کنندگان، ادامه این بحث، سه شنبه 24 شهریور، همزمان با سالروز ازدواج حضرت علی علیه‌السلام و حضرت زهرا سلام‌الله علیها و روز ازدواج، از ساعت 16 تا 19، در آمفی‌تئاتر پردیس دانشگاه فردوسی مشهد، با عنوان همایش «گذر از پیچ و خم‌های ازدواج»، با حضور حجت‌الاسلام محمدکاظم جباریان و همچنین یک زوج سایبان مهری، پی گرفته خواهد شد.

با مهر تا سایبان مهر

 

modir

آمار بازدید
امروز :
این ماه :
۱۶
۵۷۸
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail