ارتباط موثر و سازنده در گروِ تقویت شخصیت «بالغ» است

 

سید حسن پورحسینیان، کارشناس حوزه روانشناسی در همایش مجردین ستاد ازدواج دانشجویی به موضوع طرح ریزی زندگی موفق با محوریت بحث « ارتباط موثر » پرداخت و گفت: لازمه یک زندگی پویا و موفق، داشتن ارتباطات گسترده با افراد مختلف است و افرادیکه از روابط عمومی خوبی در ارتباط با دیگران برخودارند غالبا در زندگی خانوادگی و اجتماعی خود موفقیت های بیشتری را کسب می کنند.

 

وی افزود: برای آنکه افراد بتوانند ارتباط موثر و سازنده ای با دیگران داشته باشند باید سه مدل شخصیتیِ « کودک، والد و بالغ » را در خود شناسایی کرده و شخصیت بالغ که نوعی ایده ال از مجموعه رفتار و گفتار انسانی است را در خود تقویت کند.

 

این کارشناس مسائل خانواده در توضیح هر یک از مدل های شخصیتی گفت: در مدل « کودک» فرد اگرچه از نظر سنی بزرگسال تلقی می شود اما رفتار او کودکانه است، یعنی رفتاری رااز خود نشان می دهد که دیگران انتظار ندارند.

 

وی در عین حال تاکید کرد: رفتار کودکانه لزوما نادرست و ناپسند نیست و می توان آن را به دو بخش مثبت و منفی تقسیم کرد. بخش مثبت شامل رفتارهای مطیعانه و در عین حال شاد و پویا است که سیمای کودک درون فرد را زیبا نشان می دهد و ارتباط او را با دیگران قوت می بخشد اما بخش منفی رفتار کودکانه طغیانگری، لجاجت، قهر و ...است که سبب دور شدن دیگران از فرد مورد نظر می شود.

 

پورحسینیان در توضیح مدل دوم شخصیتی ( شخصیت والد ) گفت: در این مدل، رفتار فرد می تواند در دو جهت مثبت یا منفی ظهور یابد که بخش مثبت این شخصیت به حمایتگری و پشتیبانی از افراد و بخش منفی به سرزنش و انتقاد می پردازد.

 

این کارشناس مسایل خانواده در مهمترین بخش سخنان خود به تشریح مدل شخصیت « بالغ» به عنوان متعادل کنندهٔ رفتارهای کودک و والد پرداخت و گفت: شخصیت بالغ در رفتار و کارهایش احساساتی نمی‌شود، فکر می‌کند و از طرفی دائم به دیگران دستور نمی‌دهد و بطور کلی این شخصیت بیشتر به دنبال خودسازی است تا دیگر سازی.

 

وی ضمن یادآوری این نکته که ارتباط موثر و سازنده تنها در شخصیت بالغ افراد شکل می گیرد اضافه کرد: از آنجا که شخصیت بالغ تقریبا خالی از هر گونه لذت کودکانه‌است، باید شخصیت کودک خوب و بالغ در درون هر انسانی تقویت شود تا هم سنجیده کارهایش را انجام بدهد و هم از انجام دادن کارهای غریزی کودکش لذت ببرد.

 

پور حسینیان خاطرنشان کرد: سرکوب کردن کودک درون، به اندازهٔ نابود شدن هر کدام از دیگر شخصیت‌ها فاجعه آفرین است و لذا کسی که کودک درون را آزرده و یا بدون کودک باشد (بخصوص والد قوی) دیگر از چیزی لذت نمی‌برد و زندگی برایش یک افسردگی طولانی مدت خواهدبود.

 

وی تصریح کرد: برای آنکه تاثیر کلام و رفتار ما بر دیگران مثبت و عمیق باشد، بایستی در گزینش واژه ها و بازخوردها تامل بیشتری داشته باشیم و در مورد رفتار و کلام دیگران نیز قضاوت عجولانه نداشته باشیم ، چنین مشخصه هایی نمایانگر شخصیت بالغ ما خواهد بود.

 

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

با مهر تا سایبان مهر

 

modir

آمار بازدید
امروز :
این ماه :
۱۳۴
۱۳۴
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail
باورهای ناکارآم...
Image Detail